Google Chrome

Google Chrome je držitelem titulu nejoblíbenějšího webového prohlížeče na světě, částečně díky silné integraci s vyhledávačem. Je to platforma, neuvěřitelně stabilní, skvěle prezentovaná, aby zabírala minimum místa na obrazovce, a to vše přispívá k velmi příjemnému procházení webu. Vývojáři milují také Google Chrome, protože jeho vývojářské nástroje nemají obdoby. To vedlo k některým neocenitelným pluginům. Dokonce i Chrome má své nevýhody. Je to zvíře hladovějící po RAM a na starších a pomalejších strojích nefunguje tak dobře. A protože je to Google, někteří uživatelé nemusí být 100% spokojeni s tím, jak jsou jejich údaje o prohlížení využívány (nebo zneužívány).

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox nedávno obdržela největší aktualizaci za posledních 13 let, která řeší mnoho problémů, které způsobily, že se v posledních letech dostal do žebříčku. Firefox je již dlouho známý svou flexibilitou a podporou rozšíření, ale v posledních letech začal zaostávat za konkurencí, pokud jde o rychlost, přičemž mnoho uživatelů frustrovaně odklonilo Chrome. Nejnovější verze konkuruje příznivě v testech rychlosti, zatímco prohlížeč je efektivnější a jasně přebírá vliv populárního prohlížeče Google. Protože Mozilla je nezisková organizace, je zatím méně pravděpodobné, že prodá vaše data, než více bezohledných organizací. Ani oni nebyli spokojeni se svým úspěchem, prováděli pravidelné aktualizace, které pomáhají chránit soukromí jejich uživatelů, protože internetové společnosti procházejí stále větší kontrolou způsobu, jakým zacházejí s údaji lidí. Mezi nedávné přírůstky patří podpora pro přihlášení bez hesla a automatické blokování sledovačů reklam. Nové verze jejich prohlížečů jsou často k dispozici prostřednictvím jejich programu Test Pilot, který vám umožní být mezi prvními, kdo prozkoumá jejich nejnovější inovace.

Microsoft Edge

Microsoft byl kdysi králem procházení webu a jeho nyní zastaralý prohlížeč Internet Explorer dosáhl v roce 2003 až 95% podílu na trhu, hlavně díky tomu, že byl předinstalován na všech nových počítačích se systémem Windows. Jak konkurenti přicházeli s rychlejšími a atraktivnějšími prohlížeči, tiše vyklouzli, dokud Microsoft Edge nebyl vydán pro Windows 10 a Xbox One v roce 2015. Na začátku tohoto roku došlo k oživení, když společnost Microsoft uzavřela partnerství se společností Google a vydala novou verzi Edge založenou na Chromový motor. Společnost Microsoft je dlouholetým mistrem uživatelské zkušenosti a své desítky let zkušeností s vývojem operačních systémů přinesla do vývoje jejich nejnovějších prohlížečů, jako je plynulé posouvání a rychlejší procházení na starších systémech. Nová inkarnace Microsoft Edge není jen pro uživatele PC, protože podporuje také Android, iOS a macOS.

Opera

Přestože Opera představuje pouze 1% trhu prohlížečů, je prohlížečem. Může se pochlubit neocenitelným režimem Turbo, který zmenší webový obsah, který vaše zařízení přijímá, na zlomek původní velikosti. Získáte všechna videa, fotografie a text, které byste normálně měli, ale sníte méně dat a načítáte stránky rychleji. Je to obzvláště užitečné při pomalém nebo zaneprázdněném připojení. Opera má výběr jedinečných funkcí, díky nimž je velmi hodným uchazečem o korunu Best Browser 2020. Možná je naší oblíbenou bezplatnou integrovanou sítí VPN, která omezuje online sledování a chrání vaše procházení. K dispozici je také režim úspory baterie, který slibuje, že váš notebook vydrží déle, a peněženka s kryptoměnou pro online transakce.

Který je tedy nejlepší prohlížeč ?

Není to tak jednoduché jako vybrat si jeden. Všechny prohlížeče, které jsme popsali, mají výhody pro různé trhy. Máme rádi další funkce Opery, ale uvědomujeme si, že mnoho uživatelů touží po známosti svého současného prohlížeče. Nedávná regenerace Firefoxu si rozhodně zaslouží druhý pohled a díky nové verzi Microsoft Edge na kartách pro Q1 2020 by to mohlo ohlašovat jejich návrat k vládnutí trhu prohlížečů.

 

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

2 komentáře u "Nejlepší internetový prohlížeč"

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>