Jak vypnout Windows 10 pomocí časovače vypnutí

Při práci v systému Windows 10 existují chvíle, kdy nechcete ručně vypnout počítačový systém. Možná budete chtít, aby se váš Windows 10 po určité době automaticky vypnul. Důvodem je to, že byste mohli být zaneprázdněni něčím důležitým a nenajdete si čas na správné vypnutí vašeho počítačového systému. V takové situaci vám Windows 10 poskytuje užitečnost časovače vypnutí. V tomto článku vám vysvětlíme metody, kterými můžete vypnout Windows 10 pomocí časovače vypnutí.

Vypnutí systému Windows 10 pomocí výzvy Spustit

V této metodě vám řekneme, jak můžete vypnout Windows 10 pomocí časovače vypnutí pomocí výzvy k běhu. K tomu je třeba provést následující kroky:

Do části pro vyhledávání na hlavním panelu zadejte příkaz »Spustit« a kliknutím na výsledek vyhledávání spustíte výzvu ke spuštění.

Nově otevřená výzva ke spuštění je zobrazena na následujícím obrázku:

Zadejte příkaz »Shutdown -s -t TimeInSeconds« například »Shutdown -s -t 60« , do textového pole odpovídajícího poli Otevřít. Zde TimeInSeconds představuje čas v sekundách, po kterém chcete, aby se počítačový systém automaticky vypnul. Tento příkaz je zobrazen na následujícím obrázku

V tomto příkladu chci, aby se Windows po 1 minutě vypnul. 1 minutu je 60 sekund.

Po zadání příkazu klikněte na tlačítko »OK«.

Jakmile na něj kliknete, systém Windows 10 vás vyzve k následující zprávě »Chystáte se být odhlášeni« a po uplynutí časovače se systém Windows 10 automaticky vypne.

 

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>