Jak na číslování stran ve Wordu?

Pomocí čísel stránek lze automaticky očíslovat každou stránku v dokumentu. Přicházejí v široké škále číselných formátů a lze je přizpůsobit vašim potřebám. Čísla stránek jsou obvykle umístěna v záhlaví , zápatí nebo bočním okraji . Pokud potřebujete číslovat některé stránky jinak, Word vám umožní restartovat číslování stránek .

Přidání čísel stránek

Word může každou stránku automaticky označit číslem stránky a umístit ji do záhlaví, zápatí nebo bočního okraje. Pokud máte existující záhlaví nebo zápatí, bude odstraněno a nahrazeno číslem stránky.

Na kartě »Vložit« klepněte na příkaz »Číslo stránky«

Vyberte z nabídky : »Horní část stránky« , »Dolní část stránky« nebo »Okraj stránky« podle toho, kam chcete číslo stránky umístit. Poté vyberte požadovaný styl záhlaví.

Hotovo, nyní se zobrazí číslování stránek

Pokud potřebujete provést změny čísel svých stránek, jednoduše je odemknete poklepáním na záhlaví nebo zápatí.

Pokud jste vytvořili číslo stránky v bočním okraji , je to stále považováno za součást záhlaví nebo zápatí . Číslo stránky nebudete moci vybrat, dokud nezvolíte záhlaví nebo zápatí.

Přidání čísel stránek do existujícího záhlaví nebo zápatí

Pokud již máte záhlaví nebo zápatí a chcete k němu přidat číslo stránky, Word má možnost automaticky vložit číslo stránky do existujícího záhlaví nebo zápatí. V našem příkladu přidáme číslování stránek do záhlaví našeho dokumentu.

Dvojitým kliknutím kdekoli v »záhlaví« nebo »zápatí« jej »odemknete«

Na kartě »návrh« klikněte na příkaz »číslo stránky«. V zobrazené nabídce najeďte myší nad »aktuální pozici« a vyberte požadovaný »styl číslování stránek«

Zobrazí se číslování stránek.

Po dokončení stiskněte »klávesu Esc«

Skrytí čísla stránky na první stránce

Dvojitým kliknutím kdekoli v »záhlaví« nebo »zápatí« jej »odemknete«

Na kartě Návrh zaškrtněte políčko »Jiné na první stránka« . Záhlaví a zápatí zmizí z první stránky. Pokud chcete, můžete do záhlaví nebo zápatí napsat něco nového a ovlivní to pouze první stránku.

Pokud nemůžete vybrat jinou první stránku , může to být proto, že je vybrán objekt v záhlaví nebo zápatí. Klikněte do prázdné oblasti v záhlaví nebo zápatí a ujistěte se, že není nic vybráno.

 

 

 

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>