Jak převést Word do PDF?

Soubory PDF jsou užitečné pro distribuci dokumentů, aby je všechny strany viděly stejným způsobem. Obvykle vytváříte dokumenty pomocí jiné aplikace a poté je převádíte do formátu PDF. Zde je postup, jak to udělat pro dokument Microsoft Word.

Převeďte dokument na PDF pomocí aplikace Word

Pokud máte verzi aplikace Microsoft Word pro stolní počítače, nejjednodušší způsob, jak převést dokument do formátu PDF, je přímo v aplikaci Word.

Otevřete dokument, který chcete převést, a poté  klikněte na kartu »Soubor«

Na obrazovce v zákulisí vyberte ze seznamu vlevo možnost »Uložit jako«

Na obrazovce Uložit jako vyberte, kam chcete uložit PDF (OneDrive, Tento počítač, konkrétní složku nebo kamkoli).

Dále klikněte na rozevírací šipku na pravé straně pole »Uložit jako typ« a v rozevírací nabídce vyberte »PDF« (* .pdf)“.

Pokud chcete, můžete v tuto chvíli změnit název souboru. Až budete připraveni, klikněte na tlačítko »Uložit«.

Po uložení PDF se vrátíte do dokumentu Wordu a nový PDF se automaticky otevře ve vašem výchozím prohlížeči PDF.

Pokud nemáte Microsoft Word

Pokud nemáte Word, ale potřebujete převést dokument, který vám někdo poslal, máte několik možností:

Disk Google: Můžete nahrát dokument Word na Disk Google, převést jej na Dokument Google a poté jej převést do PDF. To funguje dostatečně dobře, pokud máte jednoduchý, většinou textový dokument Word bez velkého formátování (a pokud již máte účet Google).

Web pro převod: Existuje spousta webů, které nabízejí bezplatný převod dokumentů Word do PDF. Doporučujeme freepdfconvert.com. Je to bezpečný web, pracuje rychle a odvede docela dobrou práci s dokumenty Wordu i při malém množství formátování. A je to opravdu zdarma, pokud potřebujete pouze převést příležitostný dokument Word do PDF. Placené předplatné vám poskytne další funkce, jako je neomezený počet konverzí (více dokumentů najednou) a schopnost převádět více typů souborů.

LibreOffice: LibreOffice nebo také OpenOffice je bezplatná kancelářská aplikace s otevřeným zdrojovým kódem, která nabízí mnoho stejných funkcí jako Microsoft Office. Můžete dokonce otevřít dokumenty Microsoft Word a převést je do PDF.

 

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>