Kde najít složku AppData ve Windows

Složka AppData obsahuje nastavení aplikace, soubory a data jedinečná pro aplikace na vašem počítači se systémem Windows. Složka je ve výchozím nastavení v Průzkumníku souborů Windows skrytá a má tři skryté podsložky: Local, LocalLow a Roaming.

Tuto složku nebudete používat příliš často, ale jsou zde uloženy vaše důležité soubory. Například vaše záložky, uložené relace a tak dále.

V této příručce se dozvíte, jak najít, odkrýt a otevřít složku AppData ve Windows.

Co je to složka AppData?

Aplikace v oknech často ukládají svá nastavení a dočasná data do složky AppData. Každý uživatelský účet systému Windows má svou vlastní složku AppData. Jak jsem již zmínil, uvnitř AppData jsou tři složky – Local, LocalLow a Roaming. Místní složka se používá k ukládání dat, která jsou specifická pro jeden systém Windows, což znamená, že data nejsou synchronizována mezi více počítači. Složka LocalLow je stejná jako složka Local, kromě toho ji používají aplikace s nízkou integritou, které běží s omezeným nastavením zabezpečení, například Mozilla Firefox v soukromém režimu. Složka Roaming slouží k ukládání dat, která budou synchronizována mezi více systémy Windows. To se často používá pro ukládání nastavení, jako jsou záložky, uložená hesla a tak dále.

Jak zobrazit složku AppData

1.Průzkumník

Ke složce AppData můžete přistupovat dvěma způsoby. Můžete k němu přistupovat ručně nebo pomocí názvu proměnné „AppData“.

Složku AppData můžete zobrazit ručně tak, že přejdete do složky Uživatelé, která se nachází na jednotce C. V mém případě je cesta C:\Users\wintip

Dále přejděte na kartu „Zobrazit“ v horní části a zaškrtněte políčko „Skryté položky“, jak je znázorněno níže:

Nyní byste měli vidět složku AppData ve složce User.

2. Spustit

Do složky AppData můžete také přistupovat přímo pomocí systémové proměnné AppData. Vyhledejte „Spustit“ ve vyhledávání ve Windows, jak je uvedeno níže, nebo stisknutím tlačítka Windows + R otevřete aplikaci Spustit.

Do textového pole Spustit aplikaci zadejte „%AppData%“ a klikněte na OK. Windows přímo otevře složku Roaming, která je ve složce AppData.

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Jeden komentář u "Kde najít složku AppData ve Windows"

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>