Kolik paměti RAM podporuje moje Windows 10 Edition ?

RAM je zkratka pro Random Access Memory. RAM je nestálé úložiště ve vašem počítači, které v něm dočasně ukládá informace. RAM je paměťové zařízení, které umožňuje číst a zapisovat data a strojový kód do CPU současně, bez ohledu na fyzické umístění dat uvnitř paměti. Data nejsou trvale uložena v paměti RAM. Jednoduchou analogií můžete porovnat RAM s čtecími pulty v knihovně. Učenci přicházejí a sedí u stolu, berou knihy, čtou je a pak odcházejí. Tento stůl může používat jakýkoli vědec a není stanoven pro jednu osobu. Nyní, pokud je ve srovnání s počtem studentů méně pracovních míst, budou studenti muset dlouho čekat a přijdou pozdě. Počet stolů by tedy měl být synchronizován s počtem studentů, kteří přijdou do knihovny.To je přesně stejný důvod, proč je paměť RAM důležitá pro rychlou provozuschopnost počítače. Pokud máte 64bitový počítač a máte nízkou RAM, bude tato kombinace hrozná.

Počítače jsou stále pokročilejší a většina počítačů má nyní 64bitové procesory. 64bitové počítače se systémem Windows 10 mohou podporovat až 624 TB paměti, ale různá vydání a různé modely mají jinou kapacitu paměti RAM.

Podívejme se na limit RAM v různých verzích Windows 10

Kolik RAM paměti potřebuje jaká verze Windows 10?

Jak víte, Windows 10 se dodává v různých edicích – Home, Education, Pro a Enterprise.

VERZE LIMIT NA 32 BITU NEBO X86 LIMIT NA 64-BIT ORT X64
Windows 10 Enterprise 4 GB 6 TB
Windows 10 Education 4 GB 2 TB
Windows 10 Pro pro pracovní stanice 4 GB 6 TB
Windows 10 Pro 4 GB 2 TB
Windows 10 Home 4 GB 128 GB

Společnost Microsoft také nabízí různé edice serverů systému Windows Server 2016, například Standard a Datacenter – Datacenter a Standard v systému Windows Server 2016. Následující tabulka uvádí limity fyzické paměti pro Windows Server 2016.

Podpora RAM pro edice Windows Server 2016

VERZE LIMIT NA X64
Datové centrum Windows Server 2016    24 TB
Windows Server 2016 Standard    24 TB

Role RAM je u počítačů s rychlým zpracováním velmi důležitá, ale není jediným kritériem. Nehledejte tedy jen specifikace RAM. Mezi funkcemi a cenou musí být kompromis.

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>