Společnost Microsoft klade důraz na ochranu osobních údajů

Kvůli této pokračující pandemii pracuje většina lidí, jejichž profese jsou vhodné pro práci na dálku, z domova. Jednou z největších výzev práce z domova je vytrvalý boj proti počítačové kriminalitě. Společnost Microsoft se tak aktivně podílela na šíření povědomí o kybernetické bezpečnosti a hrozbách počítačových zločinců. Ve světle této iniciativy společnost Microsoft v uplynulých týdnech zahájila několik osvětových programů, jako je Zero Trust Deployment Center, nová rozhraní API pro ochranu před hrozbami atd. Julie Brill, viceprezidentka pro globální ochranu a regulační záležitosti a ředitelka pro ochranu osobních údajů v Společnost Microsoft napsala příspěvek na blogu zaměřený na důležitost kybernetické bezpečnosti.

Během této pandemie jsme svědky největší digitální transformace, kdy se vzdálené připojení k usnadnění vzdělávání, práce a výzkumu stalo jedním z nejdůležitějších způsobů komunikace v současnosti. Důležitost soukromí tedy leží nad čímkoli jiným. Brill ve svém příspěvku na blogu zmínila, že Spojené státy této problematice nevěnují tolik pozornosti. Zaslouží si mnohem větší důležitost, než se mu v současnosti dává. Kromě toho také dodala, že ochrana osobních údajů je konsolidovanou odpovědností společností. Bez ohledu na to, co zákon říká, pokud společnosti nejsou upřímné ohledně významu ochrany osobních údajů a kybernetické bezpečnosti, zákazníci na ně přestanou odpovídat a budou se snažit přejít k jiným alternativám.

Napsala: „ Namísto lobbování v Kongresu nebo v zákonodárných sborech států, aby oslabily nebo zablokovaly právní předpisy o ochraně soukromí, je čas, aby se podniky zasazovaly o přísnější zákony o ochraně soukromí v této zemi. Kromě zajištění větší důvěry vůči svým zákazníkům poskytne silný zákon o ochraně soukromí společnostem jasné zábrany ohledně toho, jak mohou s větší jistotou používat data pro odpovědnou inovaci.

A ať už budou přijaty nové zákony či nikoli, je zásadní, aby společnosti vytvořily své vlastní silné standardy ochrany soukromí a převzaly odpovědnost za to, jak používají údaje zákazníků. 

Navrhuje transparentnost, posílení postavení spotřebitele, společenskou odpovědnost, důrazné prosazování k prosazení silného systému ochrany soukromí organizovaného vůlí.

  • Transparentnost  o tom, jak společnosti shromažďují, používají a sdílejí osobní údaje. Spotřebitelé se dožadují porozumění tomu, jaké datové společnosti mají a jak s nimi budou komunikovat
  • Zplnomocnění spotřebitelů,  které zaručuje právo jednotlivců na přístup, opravu, mazání a přesun osobních údajů
  • Společenská odpovědnost,  která vyžaduje, aby společnosti byly dobrými správci informací pro spotřebitele
  • Důsledné prosazování  prostřednictvím silného ústředního regulačního orgánu a obecných úřadů advokátů bdělého státu, které mají pravomoc a financování k prosazování zákonů a přijímání opatření k vyvozování odpovědnosti za porušitele

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Jeden komentář u "Společnost Microsoft klade důraz na ochranu osobních údajů"

  • Co dělá tahle snůška prázdných frází mezi vašimi výtečnými články?
    Jestli vám za její zveřejnění MS zaplatil, tak OK, blahopřeji a budu se těšit na vaše další výborné texty.
    Jinak doopravdy nechápu, proč jste tento bezobsažný blábol zveřejnili. Ještě koukám na datum a ani to nevyšlo na apríla, tak fakt nevím …
    Snad by to jen vysvětlovalo, že jste to mysleli jako nežalovatelný výsměch Microsoftu, protože jeho chování je pravým opakem zde napsaných frází a snad už to dnes lidi většinou vědí, takže takovouhle snůškou lží si MS dělá akorát ostudu.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>