Jak získat první veřejný náhled Windows 11?

Je tu Windows 11 a takto můžete začít s testováním náhledů na svém zařízení.

Microsoft oficiálně oznámil další kapitolu svého operačního systému Windows 11 a nyní je načase, aby si vývojáři a nadšenci stáhli a nainstalovali nejnovější verze náhledů, aby se jim dostalo do rukou nové funkce a změny designu uživatelského rozhraní a poskytly zpětnou vazbu, která pomůže utvářet budoucnost. této nové verze.

První náhled Windows 11 je sestavení 22000.51 a můžete si ho nyní stáhnout z Dev Channel programu Windows Insider. Protože však nová verze systému Windows zvýšila hardwarové požadavky , způsob, jakým budou insideri přijímat lety, bude záviset na jejich hardwarové konfiguraci a na tom, zda již byli testery nebo jsou v programu noví.

V této příručce k systému Windows 11 vám ukážeme kroky, jak se připravit na instalaci první a následné náhledy na další hlavní verzi systému Windows prostřednictvím programu Insider Preview.

Jak zjistit, zda ve vašem počítači poběží náhledy testů systému Windows 11

Protože se hardwarové požadavky výrazně mění, je důležité, jak to ovlivní testování náhledů Windows 11. Nástroj pro otestování Vašeho počítače je ke stažení zde Windows 11 PC Health Check

Již v programu Insider

Pokud jste testovali náhledy v kanálu Dev Channel „do 24. června 2021“ , společnost Microsoft vám umožní pokračovat v instalaci náhledů systému Windows 11, i když váš počítač nesplňuje minimální systémové požadavky.

Existuje však několik upozornění, která potřebujete vědět, jak postupovat vpřed. Pokud například systém nesplňuje nové požadavky, pravděpodobně se setkáte s dalšími problémy a chybami, které negativně ovlivní prostředí Windows 11, které nemusí být nikdy vyřešeno.

V případě, že se při instalaci, která vyžaduje přeinstalaci operačního systému, stane něco špatného, ​​počítač nebude povolen zpět do programu náhledu systému Windows 11, protože budou vynuceny systémové požadavky.

A konečně, jakmile společnost uvede na trh Windows 11, zařízení, která nesplňují minimální hardwarové požadavky, které byly součástí programu Windows Insider Program, budou z programu odhlášeni a budoucí náhledy následných aktualizací se již na těchto zařízeních nebudou stahovat. Pokud je to váš případ, společnost doporučuje provést čistou instalaci Windows 10 pomocí nejnovějšího dostupného souboru ISO. Pak se můžete k programu znovu připojit, ale pouze k testování nadcházejících aktualizací systému Windows 10, nikoli Windows 11.

Pokud máte v kanálu beta zařízení, které nesplňuje požadavky, společnost Microsoft nyní přesouvá tato zařízení na kanál Release Preview systému Windows 10. V některých zvláštních případech se zařízení mohou znovu připojit k kanálu beta, ale bude s sebou nese více rizik.

Microsoft dokonce vytvořil graf popisující způsobilost zařízení pro ty lidi, kteří již létají s náhledy:

Novinka v programu Insider

Pokud plánujete zaregistrovat zařízení do testovacího programu poprvé, hardwarová konfigurace musí splňovat minimální požadavky, než se budete moci připojit a nainstalovat náhledy z programu.

Toto jsou minimální doporučené hardwarové požadavky pro systém Windows 11:

Procesor: 1 GHz nebo rychlejší se dvěma nebo více 64bitovými jádry nebo systém na čipu (SoC)
RAM: 4 GB.
Pevný disk: 64 GB nebo větší.
Firmware systému: UEFI a Secure Boot.
TPM: Trusted Platform Module (TPM) verze 2.0.
Grafika: Kompatibilní s DirectX 12 nebo novějším s ovladačem WDDM 2.0.
Displej: Displej s vysokým rozlišením (720p) větší než 9 palců, 8 bitů na barevný kanál.
Kromě toho bude u zařízení nastavujících Windows 10 Home vyžadováno připojení k internetu, protože tato verze bude k dokončení instalace vyžadovat účet Microsoft.

Pokud si nejste jisti, zda váš počítač splňuje minimální požadavky, můžete to zjistit pomocí aplikace Microsoft PC Health Check.

  1. Klikněte na odkaz Stáhnout aplikaci Microsoft PC Health Check.
  2. Uložte aplikaci do svého zařízení.
  3. Poklepáním na instalační soubor nainstalujete aplikaci PC Health Check .
  4. Zaškrtněte možnost přijmout možnost licenční smlouvy.
  5. Klikněte na tlačítko Instalovat .
  6. Zaškrtněte možnost otevřít aplikaci.
  7. Klikněte na tlačítko Dokončit .

 

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>