WinRAR

WinRAR je jedním z nejpopulárnějších softwarových řešení pro archivaci, a to díky nepřebernému množství funkcí, které obsahuje, a to vše ve vysoce intuitivním GUI.

Bezproblémová integrace shellu
Během procesu instalace získáte možnost přidat funkce WinRAR do nabídky po kliknutí pravým tlačítkem, čímž se urychlí operace komprese a extrakce. Pokud si v tomto okamžiku nejste jisti integrací shellu, můžete ji jednoduše přeskočit a povolit ji později v okně Nastavení.

Pokud se rozhodnete využít této funkce, budete moci vytvářet nové archivy a extrahovat obsah balíčku kliknutím pravým tlačítkem na libovolný soubor ve vašem počítači. Položky v těchto podnabídkách si navíc můžete přizpůsobit tak, že je snadno odeberete nebo přidáte.

Podporuje mnoho typů archivů

Díky WinRAR můžete nejen vytvářet nové archivy, ale také rozbalovat vybraný archiv nebo přidávat nové soubory do stávajícího balíčku. Podporované formáty jsou 7z, ARJ, ZIP, RAR, TAR, ISO, CAB, IZ, LZH a tak dále. Kromě toho také můžete převést své archivy z jednoho formátu do druhého nebo přiřadit heslo, které bude použito k ochraně vámi vytvořených balíčků. Další funkcí, kterou WinRAR poskytuje, je vyhledávání v obsahu zvoleného souboru bez nutnosti nejprve extrahovat data. Můžete povolit hexadecimální vyhledávání, porovnat velikost písmen nebo přeskočit šifrované soubory.

Zdarma ke stačení naleznete zde : WinRAR . Pokud si chcete aplikaci zakoupit tak nejlépe: WinRAR

Více parametrů extrakce

Pokud jde o extrahování dokumentů, máte možnost extrahovat a nahradit soubory, extrahovat a aktualizovat soubory nebo extrahovat pouze čerstvé soubory. Pokud povolíte režim přepisování, můžete aplikaci také nastavit tak, aby automaticky přejmenovávala existující soubory nebo je jednoduše přeskakovala, v závislosti na vašich potřebách. V neposlední řadě, jakmile dokončí extrakci, může WinRAR vypnout počítač, poslat jej do režimu hibernace nebo spánku nebo jednoduše ukončit aplikaci a nechat počítač v chodu. Abychom to zabalili, WinRAR je i nadále důstojným konkurentem veškerého kompresního softwaru, zejména proto, že jej mohou bez jakéhokoli úsilí používat nováčci i odborníci.

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>