Jaké je datum vydání, cena a nové funkce Microsoft Office 2021

S vydáním Office 365 v roce 2011 společnost Microsoft posunula svůj software pro produktivitu novým směrem. Poprvé budou aplikace Word, PowerPoint a Excel nyní k dispozici jako součást služby předplatného. Velkým lákadlem byly pravidelné aktualizace, přičemž dříve se aplikace Office obvykle aktualizovaly pouze jednou za několik let.

Necelých pět let po spuštění byla Office 365 vyhlášena jako nejoblíbenější podniková cloudová služba . Od té doby byl přejmenován na Microsoft 365, ale stále nabízí stejnou základní službu, na kterou se mnoho lidí začalo spoléhat. To zahrnuje Outlook, OneDrive a v rámci předplatných zaměřených na podnikání Microsoft Teams .

Navzdory tomuto úspěchu Microsoft stále vydává samostatné verze všech svých výkonných aplikací Office každých několik let. Ty jsou jednoduše známé jako ‘Office’, po nichž následuje rok vydání, přičemž společnost nedávno oznámila verzi 2021. Zde je vše, co potřebujete vědět.

Datum vydání Microsoft Office 2021

V oficiálním blogovém příspěvku z února 2021 viceprezident Microsoft 365 Jared Spataro odhalil, že Office 2021 bude k dispozici spotřebitelům a malým podnikům „ještě letos“.

To znamená, že by mohl dorazit kdykoli mezi dneškem a koncem roku 2021, ačkoli předchozí verze nám dávají představu, kdy to očekávat. Office 2019 i 2016 dorazily v září příslušných let, takže tento časový rámec vypadá znovu pravděpodobně.

Cena Microsoft Office 2021

Ve stejném blogovém příspěvku jako výše Spataro odhalil, že cena Office 2021 se v době vydání nezmění. To by bylo v souladu s tím, kolik stojí Office 2019:

Office Home & Student 2019 – 3500 Kč
Office Home & Business 2019 – 7500 Kč

Oba jsou k dispozici pro jeden počítač PC nebo Mac a zahrnují aktuální samostatné verze aplikací Word, Excel, PowerPoint a Outlook. Získáte také 60denní podporu společnosti Microsoft. Nedokážeme si představit, že by se něco z toho pro vydání Office 2021 změnilo.

Nové funkce Microsoft Office 2021

Zatímco Microsoft potvrdil, že Office 2021 je na cestě, nezískali jsme mnoho podrobností o nových funkcích.

Pravděpodobně nejzajímavější je tmavý režim ve Wordu, který byl poprvé odhalen v blogovém příspěvku Office Insider v únoru 2021. Tmavý režim už byl k dispozici zákazníkům Microsoft 365, ale bude to poprvé, co ho uvidíme v samostatné verzi. . Toto je ještě tmavší verze původního režimu, který byl zaveden, zatímco text a další prvky na stránce se také posunou do tmavších odstínů. Do nabídky Zobrazit nad dokumentem bude přidáno tlačítko „Přepnout režimy“.

Nemůžeme si být jisti, co dalšího dorazí v Office 2021, ale nové funkce přicházející do komerčně zaměřené verze LTSC nám dávají představu o tom, co očekávat. Patří mezi ně vylepšení přístupnosti, vylepšení výkonu mnoha aplikací a pokročilé funkce, jako jsou dynamická pole a XLOOKUP v Excelu.

Společnost Microsoft uvedla, že „ oznámí více podrobností o nových funkcích zahrnutých v Office 2021 blíže k obecné dostupnosti“. Tento článek aktualizujeme, jakmile budeme vědět více.

Jaký je rozdíl mezi Microsoft Office 2021 a Microsoft 365?

Nejpozoruhodnější rozdíl je v tom, jak za ně zaplatíte. Kancelář 2021 bude k dispozici s jednorázovým nákupem a poté bude ponechána na dobu neurčitou (ačkoli Microsoft obvykle podporuje každou verzi pouze po dobu pěti let). Pro přístup k Microsoft 365 budete muset zaplatit běžný poplatek za předplatné, přičemž plány aktuálně začínají na 1800 Kč ročně.

Není to však případ pravidelného placení za stejnou službu. Kromě běžných aplikací Word, Excel, PowerPoint Outlook a OneNote, které získáte s Office 2021, poskytuje Microsoft 365 také přístup ke Skypu a 1 TB úložiště OneDrive. Předplatné Microsoft Teams také nabízí přístup k webovým verzím těchto služeb.

Další klíčovou atrakcí předplatného Microsoft 365 jsou pravidelné aktualizace. Ačkoli neexistuje žádný oficiální plán, Microsoft říká, že je to alespoň jednou za měsíc. To bude často zahrnovat nové funkce, což není případ samostatné verze. Office 2021 bude po spuštění stále aktualizován, ale budou to jen bezpečnostní záplaty.

Legální kancelářský software naleznete na software.cz

Návod nestačil? Chcete se na něco zeptat?

IT-forum.cz

 

Podělte se o své zkušenosti v komentářích.

Jeden komentář u "Jaké je datum vydání, cena a nové funkce Microsoft Office 2021"

  • Růžovka už nabízí Microsoft Office 2021, a to ve všech třech verzích. Tedy pro studenty a domácnost, pro firmy a domácnost a samozřejmě také verzi Professional.
    https://ruzovka.cz/cs/1548-office-2021
    Ručí za originalitu nabízeného software a nejedná se o žádnou pochybnou elektronickou licenci, kterou vám pošlou emailem

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete použít tyto HTML značky a atributy:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>